Bygg din egen pumpfoilbräda

Bygg din egen pumpfoilbräda

Nu är sommaren här. Passar på att bygga några nya brädor innan det ska badas. Joel som bygger sina egna pumpfoilbrädor har skrivit en enkel bygginstruktion i fem steg, så du lätt kan fixa din egna bräda.

1️⃣
Jag använder sig av 18 mm lättviktsplywood. Sågar till en bit med de ungefärliga måtten 85x40 cm. Jag väljer att såga bort den onödiga plywooden som finns mellan fötterna. Då blir brädan både lättare och snyggare. Fräs kanterna runda så de är sköna att hålla i och lättare att senare försegla med färg.




2️⃣
Behandla hela brädan i epoxifärg så den blir helt tät.


3️⃣
Använd två L-profiler i aluminium som är nästan hela brädans längd. Fasa kanterna fram och bak så de inte är vassa (har du aldrig pumpfoilat förut lär du slå i kanterna några gånger innan du sätter det) . Fäst L- profilerna i brädan parallellt med avståndet av basplattan eller i detta fall använder jag ”angle spacer” plattan.




4️⃣
Sätt ner fyra islagsmuttrar som foilen passar att skruva fast i när du skruvar underifrån. Viktigt att basplattan trycks fast mot L-profilerna. Det gör hela konstruktionen otroligt stark.




5️⃣
Limma fast ett lager av EVA på ovansidan för att få bra grepp.



En bräda som är enkel att bygga, otroligt billig, superstyv, mer slagtålig än allt annat du kan köpa och flyter. Handtaget har jag satt dit för att lyckas vattenstarta bakom båten.




Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Joel (@joel.rang)

Omnämnda produkter